Renumit pentru gustul usor si inflexiunile florale si fructate, vinul rose este o alegere aproape omniprezenta pentru toti cei ce doresc o bautura placuta, cu un nivel relativ scazut de alcool si cu o aroma imbelsugata, ce poate imbogati la randul ei mai multe tipuri de preparate. Potrivit indeosebi in anotimpul cald, acesta este ideal in asocierile cu carnea alba, incepand de la pui si curcan, si ajungand la diverse tipuri de fructe de mare. In plus, alte combinatii ce se armonizeaza reciproc sunt si cele cu paste, salate si preparate din legume. In ceea ce priveste modul de servire, cu cat cantitatea de zahar continuta de vin este mai mare, cu atat temperatura recomandata va fi mai mica, datorita faptului ca la temperatura ambientala acesta emite o cantitate mare de compusi volatili pentru ca mai apoi sa inceapa procesul de fermentare si ulterior alterare a gustului.

Alegeti din varietatea de vinuri de la Budureasca

Avand ca loc de provenienta a vinurilor una dintre cele mai propice regiuni din tara, inca de la infiintarea acesteia crama Budureasca s-a remarcat prin productia de cea mai inalta calitate a sortimentelor de vin. In ceea ce priveste varietatile rose, acestea au ca punct de pornire, la fel ca cele rosii, struguri de origine autohtona, precum Feteasca Neagra, sau straina, precum Shiraz, Merlot sau Pinot Noir.

Daca ne referim la tipul acestora, cele mai multe au un continut redus de zahar, incadrandu-se asadar in categoria vinurilor seci. Printre gamele ce se regasesc in cadrul magazinului online al cramei Budureasca regasim nume precum Organic, Exuberant sau Clasic. Aceste varietati presupun atat amestecuri pure cat si cupaje deosebite formate din mai multe tipuri de struguri, acestea dand nastere la arome inedite si gusturi mult apreciate. Astfel, daca si dumnevoastra doriti sa incercati cele mai bune sortimente, nu ezitati sa comandati vinurile rose seci de la Budureasca.

Cum ia nastere vinul rose

Alaturi de aromele preponderent fructate si gustul usor ce caracterizeaza acest tip de vin, unul dintre cele mai inedite detalii despre acesta este insasi provenienta lui, si anume aceiasi struguri rosii utilizati si in fabricarea varietatilor de vin rosu. Totusi, pentru ca nuanta roz caracteristica sa fie atinsa, cojile acestora sunt lasati pe loc timp de doar cateva ore, acesta fiind si elementul cheie ce coloreaza intregul amestec.

O exceptie de la aceasta metoda este cea facuta in cazul sampaniei, ea fiind in cele mai multe cazuri produsul unui amestec dintre vinul rosu si cel alb. In consecinta, majoritatea acestor astfel de bauturi sunt o compozitie formata majoritar din struguri Chardonnay la care sa adauga o cantitate variabila de vin rosu, ce contribuie atat la culoare cat si la aroma finala. In consecinta, vinurile rose seci de la Budureasca sunt intotdeauna o alegere inspirata, ce acompaniaza cu succes orice ocazie.