Odata cu dezvoltarea din ce in ce mai rapida a industriei alimentare la nivel global, produsele adaugate pe tot parcursul procesului, incepand de la semanare si pana la recoltare, au inceput sa urmareasca unicul scop de a facilita dezvoltarea unor roade cat mai rezistente si mai numeroase. Spre deosebire de agricultura generatiilor precedente, abordarea din ce in ce mai artificiala a productiei a avut drept rezultat produse mult mai sarace in nutrienti, dar si un gust mult diminuat fata de sortimentele din trecut. Alaturi de acest dezavantaj, dat fiind faptul ca tot ce tine de reglementarea substantelor la nivel de continut, cantitate sau modul de utilizare se stabileste aproape arbitrar de fiecare tara in parte, garantia sigurantei produselor ce rezulta in urma tuturor aceste procese nu poate fi intotdeauna asigurata. Dat fiind faptul ca multe dintre substantele ce iau parte la ciclul de dezvoltare al fructelor, legumelor si chiar a produselor de origine animala sunt responsabile de alergii dar si de un risc crescut de patologii digestive sau neoplazice, tot mai multi oameni au inceput sa se reorienteze catre o abordare mai ecologica a alimentelor pe care le mananca.

De ce este bine sa introducem seminte in alimentatia noastra

Considerate a fi deosebit de bogate in grasimi bune, proteine dar si vitamine, semintele reprezinta una dintre cele mai bune alegeri atunci cand va aflati in cautarea unei gustari sanatoase, care sa va asigure totodata si un nivel ridicat de nutrienti necesari organismului. Alaturi de aceste beneficii, varietatea de optiuni si de gusturi va dau garantia ca le puteti incorpora in nenumarate retete, in functie de preferintele personale. In ceea ce priveste modul de prelucrare al acestora, procedurile la care pot fi supuse sunt recomandate in asa fel incat sa nu ia contact cu tratarea la temperaturi inalte, pentru a ne asigura de prezervarea tuturor nutrientilor. Pe site-ul Botaniq, gama de seminte pentru germinat Bio va vine in ajutor cu o diversitate ce include mai multe tipuri de mixuri, ce contin printre altele lucerna, creson sau floarea soarelui.

Ce presupune procesul de germinatie

Reprezentand un proces fiziologic ce desemneaza trecerea de la starea latenta la cresterea in mod activ, germinatia este raspunzatoare de aparitia unei noi plante, aceasta dezvoltandu-se cu ajutorul nutrientilor inmagazinati in fiecare samanta. Pentru ca acest demers sa aiba loc, necesitatea acestora de a beneficia de nivelul optim de lumina, umiditate sau caldura trebuie adaptata in functie de fiecare soi in parte. Pe site-ul Botaniq, la sectiunea de seminte pentru germinat Bio puteti descoperi toate datele de care aveti nevoie pentru a va face o idee despre intervalul de timp pentru utilizare, precum si beneficii ale consumului sau sugestii de servire. Alaturi de aceste date, certificarea provenientei din surse ecologice are rolul de a va asigura de calitatea superioara a produsului.