Deja se cunoaste cat de importanta este instalatia electrica in casa, modul si utilizarea, si cat de mult conteaza realizarea si montarea corecta a acesteia. Chiar daca este de cand blocul, chiar daca apartamentul este cumparat recent cu instalatia electrica refacuta, un profesionist ti-ar recomanda ca nu strica sa faci o verificare, pentru linistea sufleteasca a oricui.

Se intampla ca de multe ori, o instalatie electrica sa fie improvizata, doar din dorinta de a avea cat mai repede acces la diferite utilitati, dar acest lucru poate fi destul de periculos, atat pentru noi, cat si pentru persoanele din jurul nostru. Se poate intampla ca in multe alte cazuri, sa pierdem intr-o clipa agoniseala de-o viata, datorita unor instalatii electrice realizate sau exploatate necorespunzator. Mai mult decat atat, nimanui nu-i face placere sa se trezeasca cu vreun curent prin corp in momentul in care aprinde un banal intrerupator. Mai mult, se poate intampla ca acest lucru sa fie fatal.

De aceea, o verificare PRAM este absolut necesara pentru siguranta ca instalatia electrica este sigura. Aceasta presupune verificarea prizelor de impamantare, a racordurilor electrice si a paratrasnetelor.

Specialistii in domeniu, recomanda ca o verificare PRAM sa se faca de doua ori pe an si este absolut necesar, deoarece orice instalatie electrica se deterioreaza cu timpul datorita uzurii, imbatranirii sau a montarii necorespunzatoare. Din acest motiv, trebuie testate si verificate periodic, scopul principal fiind siguranta. Daca instalatia este prea deteriorata sau instalata prost, pot avea loc scurtcircuite, ceea ce poate duce la distrugerea aparaturii sau poate provoca chiar un incendiu ceea ce va pune viata oamenilor in pericol.

Ca acest lucru sa se realizeze conform normelor este nevoie de firme autorizate ANRE, cu oameni pregatiti special pentru a executa astfel de operatiuni fara a implica nici un risc, de aceea verifica cu ProConstructo.ro.

Profesionistii de la proconstructo.ro sunt solutia ideala pentru astfel de operatiuni avand o vasta experienta in domeniu, cu angajati calificati si care dispun de aparatura de ultima generatie, ceea ce va da un plus de calitate si de siguranta operatiunilor facute. Echipa acestora este formata doar din profesionisti bine pregatiti, dedicati si pasionati, ceea ce conteaza foarte mult pentru calitatea rezultatului final.

Din dorinta de a oferi servii complete si complexe, in urma verificarii PRAM se intocmeste un buletin de verificare PRAM, care va cuprinde informatii cu privire la conditiile de masurare PRAM, tipul aparatului folosit la masuratoarea PRAM si clasa de precizie, numele celui care a executat si locul masurarii PRAM, precum si o copie dupa autorizatia ANRE care da dreptul emitentului sa elibereze buletinul PRAM.