Ne apropiem cu pași repezi de sezonul rece, iar asta înseamnă că medicii ne vor impune o serie de restricții pentru a ne menține sănătatea la un nivel optim. După cum bine știm, corpul nostru este supus unor transformări pe timp de iarnă, iar diferențele bizare de temperatură din ultimul timp nu ajută prea mult, ba chiar ne poate face și mai vulnerabil la frig.

Thelife.ro este site-ul care își pune la dispoziție informații adaptate pe înțelesul tuturor din surse sigure și specializate. Menținerea sănătății în parametri optimi este mai mult decât o misiune ce se cere a fi îndeplinită fără ezitare. Accesați site-ul nostru și cercetați fiecare nelămurire din viața voastră. Acolo veți găsi informații despre cum puteți trece la un regim alimentar sănătos, consumând alimente benefice pentru organism și pline de nutrienți importanți. Revenind la restricțiile impuse din timpul iernii, aici găsiți o serie de articole care descriu în amănunt ce nu este bine să faceți.

Deși este un subiect controversat în rândul medicilor, alcoolul poate fi un factor de risc în sezonul rece. În general, simțim nevoia să ne orientăm spre băuturi calde, cum ar fi ceaiul și cafeaua, însă unii nu pot renunța la băuturile reci, cum ar fi berea sau băuturile spirtoase. Deseori am auzit că un pahar de tărie pune sângele în mișcare, însă nu trebuie să luăm acest aspect ca fiind unul benefic pentru sănătate. Combinația dintre consumul de alcool și vreme rece poate fi letală pentru unele persoane.

Persoanele care nu au rezistență la alcool sau care obișnuiesc să se amețească după un pahar sau două de vin ar trebui să evite consumul pe timpul iernii în special, deoarece există posibilitatea ca aerul rece să ducă la o scădere dramatică a temperaturii corpului, urmată de hipotermia severă care poate duce la deces din cauza faptului că după ce au consumat alcool se simt înfierbântați și tind să se dezbrace.

Un alt motiv pentru care medicii avertizează că alcoolul poate fi un factor de risc este dat de starea de inconștiență rezultată. Băutura ne afectează echilibrul și capacitatea de a judeca prompt în situațiile din jur. În cazul în care nu sunteți însoțit în astfel de momente, există posibilitatea să vă împiedicați și să suferiți contuzii grave, mai ales în cazul trotuarelor acoperite cu gheață.

De asemenea, și sportul în aer liber pe timp de iarnă vine cu o serie de riscuri. Sistemul respirator poate suferi traume serioase din cauza unei respirații reci și puternice. Încercați să faceți setul de exerciții acasă, în spațiu comod, lăsând efortul depus alergând pentru sezonul cald. Îmbrăcămintea superficială și senzația de înfierbântare și transpirația pe timp de iarnă pot duce la răceli care, dacă nu sunt tratate corespunzător, pot avea efecte letale.