Astazi e mai simplu ca niciodata sa punem la cale o vacanta de neuitat si, cu siguranta, nimic nu e mai spectaculos un concediu in capitala Frantei. Nu e deloc scump, asa ca ia-ti un bilet spre Paris aici si vei avea ocazia de a vizita cele mai mari atractii ale Europei. In plus, Parisul e cel mai vizitat oras din lume si atrage anual milioane de turisti din toata lumea, astfel ca mai departe am pregatit cateva dintre locurile pe care merita sa le descoperi.

Panteonul

Acesta este locul in care marii oameni din istoria Frantei au fost inmormantati, de la Victor Huge, Marie Curie pana la Voltaire. Structura e o replica a Panteonului din Roma si a fost construita de catre regele Louis al XV-lea, urmand ca in timpul revolutiei franceze sa fie transformata in mausoleu pentru a onora martirii.

Disneyland

Cu siguranta, aceasta e una dintre cele mai grozave atractii in randul famiilor cu copii, acesta fiind cel mai vizitat parc tematic din Europa. Complexul cuprinde hoteluri, centre de shopping, terenuri de golf si, bineinteles, o multime de activitati pentru cei mici, asa ca ia-ti un bilet spre Paris aici si pregateste o surpriza de neuitat pentru copilul tau.

Palatul Garnier

Acest palat poarta numele faimosului arhitect Charles Garnier si a fost ridicat in anii 1800, vreme la care era considerata cea mai scumpa cladire in lume. Cu o capacitate de doua mii de locuri, palatul gazduieste Opera Nationala din Paris si e cunoscut si pentru ca aici a fost turnat filmul „Fantoma de la Opera”.

Sena

Raul Sena se intinde pe o lungime de aproape 800 de kilometri prin Franta si imparte Parisul. O croaziera pe Sena poate fi una dintre cele mai romantice activitati posibile, iar aceasta va poate purta timp de o ora printre multe atractii din oras, de la Luvru, Catedrala Notre Dame, Turnul Eiffel si nu numai.

Champs-Elysees

Putine bulevarde sunt atat de faimoase precum acesta din Paris. Are peste un kilometru lungime si face legatura dintre Arcul de Triumf si Place de la Concorde. Bineinteles, bulevardul e punctat cu fel si fel de restaurante, muzee, cluburi, cafenele si terase, astfel ca cine ajunge in capitala Frantei merita sa se rataceasca cateva ore pe aici.

Palatul Versaille

Aceasta structura este una dintre cele mai faimoase din toata lumea, fiind alaturi de turnul Eiffel si una dintre cele mai vizitate atractii din Paris. Partial deschis vizitatorilor, palatul ascunde o multime de secrete, printre care si Camera Oglinzilor care poarta acest nume datorita celor 357 de oglinzi folosite la decorarea sa, iar astazi e gazduit aici Muzeul de Istorie Franceza.