Esti tanar si vrei sa intri pe piata muncii, fie deja ai activat cativa ani si iti doresti o schimbare? Atunci ai nimerit in locul potrivit intrucat Retaillium.ro intrucat aici sunt adunate toate locurile de munca care merita si le poti descoperi pe toate cele care te intereseaza. Pe aceasta cale iti va fi mult mai simplu sa te angajezi, sa fii multumit de conditii si sa ai parte de un salariu corect, pe masura abilitatilor tale.

Pregateste CV-ul      

CV-ul este cel care trebuie sa atraga atentia in numai cateva secunde, astfel ca ar fi ideal ca acesta sa fie aranjat in asa fel incat sa fie orientat catre un anumit job. Oricum ai posibilitatea sa il editezi cu usurinta in cadrul platformei, iar pe aceasta cale te vei putea bucura de sanse suplimentare.

Experienta dobandita

Contrar parerilor generale nu este nevoie sa incluzi toata experienta pe care ai dobandit-o de-a lungul timpului, ci doar punctele cheie, care sa fie relevante fata de postul de care esti interesat. Asadar, daca pana acum ai fost hair stylist si incerci ceva nou in IT, cel mai probabil nu va fi relevant, poate doar din punctul de vedere al numarului de ani petrecuti in campul muncii, care sa fie un semn al dedicarii si seriozitatii.

Activitati secundare

In acelasi timp, daca nu ai mai lucrat de cateva luni nu trebuie sa te ingrijorezi ca CV-ul tau va fi gol, pentru ca poti include activitatile secundare. Astfel, daca ai participat la diferite cursuri sau ai efectuat stagii, le poti mentiona, pentru ca acestea se vor putea dovedi a fi utile in anumite contexte.

Tinuta adecvata

Nu uita nici de tinuta, intrucat aceasta poate sa spuna foarte multe despre tine. Asadar, este de preferat sa te imbraci cat mai bine, pentru a face o prima impresie placuta, insa trebuie sa fii si adecvat mediului in care vrei iti desfasori activitatea. Cu alte cuvinte, daca iti doresti sa devii mecanic auto, nu este nevoie un costum, insa daca vrei sa obtii un job la o banca, poate ca ar fi potrivit sa te prezinti cu o tinuta ireprosabila.

Fii pregatit

Retaillium.ro iti recomanda si sa te pregatesti pentru orice interviu, sa te gandesti la intrebarile care ar putea sa iti fie adresate, sa stii sa zambesti si sa ai incredere in fortele proprii, pentru a parea cat mai increzator si sa fii convingator in fata managerilor. Nu in ultimul rand, este important sa stii ca nu trebuie sa vorbesti negativ despre fostii angajatori, indiferent de cat de neplacute au fost experientele cu care te-ai confruntat. Respectand acesti pasi, cu siguranta, cresc considerabil sansele de a fi angajat la compania care te atrage cel mai mult.