Hamburg este al doilea cel mai mare oras al Germaniei dupa Berlin si al optulea din Europa, fiind foarte cunoscut pentru portul sau, ce acopera o suprafata de 100 de kilometri patrati intre raurile Norder si Suderelbe. De multe ori Hamburg este numit Poarta catre Germania, iar pe langa faptul ca este un important nod maritim, acesta este unul dintre cele mai importante orase ale continentului, din punct de vedere cultural si comercial.

Galeria de Arta Kunsthalle

Galeria de Arta Kunsthalle reprezinta una dintre cele mai cunoscute din intreaga tara, aici regasindu-se capodopere ale unor artisti din secolul al 14-lea pana in al 19-lea si sunt organizate numeroase colectii temporare, care merita descoperite, astfel ca pasionatii de arta care aleg bilete avion Hamburg nu au cum sa rateze acest loc.

Cladirea Primariei

Aceasta cladire impunatoare ridicata in stil neo renascentist a fost finalizata in 1897 si este alcatuita din 647 de camere, multe dintre acestea fiind deschise publicului in cadrul evenimentului Noaptea Alba a Muzeelor. Sunt organizate tururi, iar curiosii au ocazia de a vedea angajatii in actiune, insa doar in anumite zile ale saptamanii.

Biserica Sf. Mihai

Biserica Sf. Mihai este cea mai cunoscuta din Hamburg, fiind ridicata in stil baroc in perioada 1750 – 1762 si reprezinta un adevarat simbol al orasului. Turnul se inalta 132 de metri si este accesibil cu liftul sau pe scari, vizitatorii fiind recompensati cu vederi panoramice asupra imprejurimilor. Un alt punct interesant este cripta unde sunt inmormantate aproape 2.500 de persoane, care au jucat un rol important in istoria zonei. Totodata, cei care aleg bilete avion Hamburg pot admira si Biserica Sf. George localizata in apropiere, care se remarca prin istoria sa bogata, fiind ridicata in secolul al 14-lea, insa si prin arhitectura unica, ce atesta trecutul roditor al zonei de-a lungul timpului.