1. Încurajează mișcarea

Deoarece pisicile își petrec aproximativ 67% din viață dormind, mulți oameni le atribuie falsul stereotip că sunt niște ființe foarte leneșe. Pisicile care duc un stil de viață sedentar își măresc riscul de diabet, boli de inimă și de obezitate pe parcursul vieții.

Încurajându-le să sară după accesorii pentru pisici, stăpânii reduc la minimum aceste riscuri pentru sănătate și oferă pisicuțelor un antrenament grozav.

2. Elimină plictiseala

Pisicile sunt în mod natural curioase și tânjesc, cel puțin, un anumit grad de aventură în mediul lor. Fără niciun stimul pentru a satisface această poftă, depresia poate copleși starea de spirit și comportamentul unei pisici.

O modalitate excelentă de a combate plictiseala este schimbarea accesoriilor pentru pisici pe care oamenii le folosesc pentru a se juca cu ele. Astfel, puteți comanda accesorii de pe pisici de pe site-ul magazinului Pawsmag, care vă pune la dispoziție accesorii pentru pisici și o varietate de jucării noi în fiecare lună. În acest fel, pisicile au întotdeauna ceva distractiv cu care să se joace.

3. Ameliorează stresul și anxietatea

Stresul și anxietatea sunt la fel de dăunătoare pentru pisici ca și pentru oameni. Pisicile pot experimenta aceste emoții atunci când se confruntă cu o varietate de situații nefamiliare, cum ar fi prezența unei pisici noi în casă sau mutarea dintr-o casă în alta. Timpul de joacă poate distrage atenția pisicilor de la acest tip de disconfort și le poate ajuta să se simtă mai încrezători în mediul schimbat.

4. Ajută la formarea legăturii cu un nou partener de joacă

După cum am menționat mai devreme, unele pisici se pot simți neliniștite când întâlnesc un nou prieten blănos. Uneori, tensiunea poate duce la violențe între ele. Pentru a atenua această situație, încercați să schimbați jucăriile pentru pisici pentru a se juca amândouă. Acest lucru nu numai că îi ajută se înțeleagă din ce în ce mai bine, dar începe și să creeze o legătură între pisici.

5. Construiți încredere

Unele pisici, în special pisici noi sau pisicile care tocmai au fost adoptate, pot fi timide. Această problematică îi poate împiedica, din păcate, să socializeze cu stăpânii lor și cu celelalte animăluțe din casă. Pentru a contracara acest lucru, este recomandat ca stăpânii de pisici să se joace cu pisicuța lor timidă într-o cameră liniștită timp de aproximativ cincisprezece minute în fiecare zi. Desigur, pisicile nu ar trebui forțate să se joace cu accesoriile lor, dacă nu reprezintă atractivitate pentru ele.

Cert este că accesoriile pentru pisici merită încercate, mai ales dacă vreți să vedeți dacă reprezintă interes pentru ele. De cele mai multe ori, ele prind excelent, având o sumedenie de beneficii pentru sănătatea lor.