Voluntariatul este o forță motrice în orice societate, un act de generozitate și dedicare care contribuie la construirea unei lumi mai bune. În acest context, inițiativa Kilometrul Bine, lansată de Dacia, prezintă exemple de implicare socială și responsabilitate corporativă.

Kilometrul Bine este o platforma de responsabilitate socială a mărcii Dacia, care își propune să aducă o schimbare pozitivă în societate. Această inițiativă se axează pe mai multe axe cheie de responsabilitate socială, cum ar fi educația, incluziunea socială, protecția mediului și educaţia pentru siguranță rutieră. Prin voluntariat, Dacia și partenerii săi contribuie la crearea unui mediu mai curat și mai verde, la o societate mai educată și mai implicată.

Unul dintre proiectele de seamă ale Kilometrul Bine este susţinerea programului naţional „Ajungem Mari” al Asociaţiei Lindenfeld, prin care copiii și tinerii instituționalizați sunt ajutați să devină adulți responsabili și independenți. Prin acest parteneriat, zeci de copii şi tineri au beneficiat de finanțarea ședințelor de consiliere vocațională, coaching cu implicarea angajaților Renault Group din România și burse pentru cursuri de calificare profesională acreditate pentru tineri instituționalizați. Toate acestea fiind posibile fie prin implicarea directă a angajaţilor ca voluntari, fie în urma fondurilor colectate de către Fundaţia Groupe Renault Romania prin redirecţionarea a 3,5% din venit de către angajaţi  în sprijinul Fundaţiei ce a sprijint la rândul ei Asociaţia Lindenfeld . Acest exemplu arată cum voluntariatul poate avea un impact semnificativ asupra educației și dezvoltării tinerilor.

În domeniul protecției mediului, Dacia, prin Kilometrul Bine, a susținut programul Verde GO, o inițiativă a Asociației Viitor Plus, susținută de Ministerul Mediului, care încurajează comportamentele responsabile ale șoferilor și nu numai, față de mediul înconjurător. Acest proiect demonstrează angajamentul Dacia față de un mediu mai sănătos și mai sustenabil,în care voluntariatul şi implicarea fiecăruia dintre noi joacă un rol crucial în protejarea naturii. .

Siguranța rutieră este un alt pilon important al Kilometrul Bine. Prin diverse acțiuni de prevenție și educație, Dacia își propune să crească gradul de conștientizare și să reducă accidentele de circulație. Aceste eforturi reflectă angajamentul companiei față de siguranța tuturor participanților la trafic, un domeniu în care voluntariatul joacă un rol esențial.

Kilometrul Bine nu se limitează doar la aceste domenii. Inițiativa cuprinde o gamă largă de proiecte și acțiuni de responsabilitate socială, toate având la bază spiritul de voluntariat și dorința de a contribui la o societate mai bună. Fie că este vorba de sprijinirea refugiaților, de donarea de sânge sau de participarea la concursuri naționale de robotică, fiecare acțiune contează și aduce o schimbare pozitivă.

În concluzie, voluntariatul este un element cheie în cadrul inițiativei Kilometrul Bine. Fiecare kilometru parcurs, prin dedicarea și eforturile voluntarilor, contribuie la construirea unei lumi mai bune, mai curate și mai sigure pentru toți.