Locuinta este locul de relaxare si odihna pentru fiecare dintre noi dupa o zi obositoare la birou. De aceea este foarte important sa avem grija de ea si sa o asiguram, pentru ca oricand se poate produce un dezastru natural. De aceea, pe piata asigurarilor a aparut polita obligatorie pentru casa, polita PAD. Aceasta este o polita care acopera daunele produse de inundatii naturale, cutremure si alunecari de teren asupra locuintelor. Prin intermediul acesteia sunt acoperite daunele produse constructiilor cu destinatia de locuinta de oricare din formele de manifestare ale dezastrului natural, ca efect direct sau indirect al producerii riscurilor asigurate. Prin intermediul acestei polite sunt asigurate toate constructiile care sunt destinate ca fiind locuinte pe teritoriul Romaniei, care se pot afla in proprietatea persoanelor fizice sau juridice, pot fi din mediul rural sau urban si care sunt inregistratate in evidentele organelor fiscale. In cazul in care detii anexe, dependinte, dotari si utilitati care sunt legate structural de locuinta asigurata, toate acestea pot fi asigurate. In cazul in care vei dori sa asiguri si bunurile din locuinta va fi necesara o asigurare facultativa a locuintei, deoarece acestea nu intra ca fiind asigurate in polita PAD.

Conform legislatiei, constructiile cu destinatie de locuinte sunt impartite in locuinte de tip A si locuinte de tip B.

Prin polita PAD, locuintele tip A au o suma asigurata de 20.000 de euro. Din aceasta categorie fac parte constructiile cu structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa, lemn sau din orice alt tip de material rezultat in urma unui tratament termic, chimic sau ambele.

Prin polita PAD, locuintele tip B au o suma asigurata de 10.000 de euro. Aici fac parte constructiile cu peretii exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic, chimic sau ambele.

In cazul in care vom dori sa incheiem o polita facultativa de locuinta nu vom putea face acest lucru fara a nu fi incheiata initial o polita PAD.

Daca dorim sa asiguram o locuinta cu o valoare de 60.000 de euro va fi necesar sa asiguram primii 20.000 de euro pentru riscurile de cutremur, alunecari de teren si inundatie naturala, iar diferenta, respectiv, 40.000 de euro vor fi asigurati printr-o polita facultativa de locuinta.

Sa presupunem ca are loc o dauna din momentul in care incheiem polita. Dupa aceasta dauna, suma asigurata se reintregeste automat de la data evenimentului asigurat prin plata unei prime de asigurare suplimentare care se retine din despagubire datorata. Aceasta se va calcula conform despagubirii primite si conform perioadei ramasa de asiguare.

Asadar, polita PAD este mai mult decat o necesitate. Cu toate acestea, este la latitudinea ta ce firma de asigurari alegi pentru emiterea acestui tip de polita. Poti opta pentru ati face polita PAD pe FlyInsurance.ro pentru ca vei avea siguranta celor mai bune servicii care se bazeaza pe anii de experienta din domeniu. Si pentru ca pentru FlyInsurance este importanta linistea clientilor sai, prin intermediul echipei sunt asigurate cele mai bune produse care sa raspunda celor mai exigente nevoi.