Dupa ce anul trecut, in cadrul salonului auto de la Paris, a fost prezentat noul RS3 sedan, Audi a aplicat acelasi tratament si pentru versiunea hatchback, ceea ce rezulta intr-un nou competitor pe piata stransa a acestui segment. Bazat pe facelift-ul recent al modelului A3, varianta RS3 se bucura de mai multa putere decat predecesorul sau, insa si de cateva imbunatatiri estetice ale siluetei. Sub capota se regaseste un motor de 2.5 litri turbo in 5 cilindri imbunatatit, care produce acum nu mai putin de 395 de cai putere si 480 Nm, adica cu 33 de cai putere mai mult decat inainte. In plus, noul motor este cu 26 de kg mai usor decat varianta anterioara datorita materialelor folosite precum o noua carcasa din aluminiu, iar cei 395 de cai putere sunt cu 19 mai multi decat cei produsi de rivalul Clasa A AMG.

Viteza si performante notabile

De la 0 la 100 km/h este nevoie de doar 4.1 secunde si viteza maxima este limita la 250 km/h, in timp ce consumul este imbunatatit considerabil, alaturi de emisiile ce se ridica la doar 189g/km CO2. Puterea este transmisa catre roti prin intermediul unei cutii automate cu dublu ambreiaj, care promite o experienta grozava pentru soferi. Aspectul agresiv este asigurat de gurile de ventilatie si completat de o noua grila in partea frontala, insa a fost amplasat si un eleron de dimensiuni mici, iar cele doua tevi de esapament in forma ovala par ca evadeaza din spoilerul din spate.

Preturi

Plasarea comenzilor debuteaza in aceasta vara, primele unitati urmand a fi livrate incepand cu luna august si cu toate ca lista de preturi nu a fost precizata, in comparatie cu preturile europene pentru acest segment, costurile ar trebui sa se situeze in jurul valorii de 50.000 de euro.