Vara aduce nu numai temperaturi extrem de ridicate, ci si umiditate dificil de suportat, insa milioane de oameni se pot simti confortabil la locul de munca sau acasa, totul cu ajutorul unei inventii grozave, aerul conditionat. Usor de folosit si accesibile la preturi pentru toate buzunarele, aceste sisteme sunt ideale in mediile aride, acolo unde valorile ajung zilnic la peste 35 de grade, iar astfel orice activitate este perturbata.

aer_conditionat_2Incalzirea si racirea

Oricine poate achizitiona un aparat de aer conditionat ieftin, deoarece acestea indeplinesc functiile de baza, de a incalzi un spatiu sau de a-l raci. Procesul pe care se bazeaza instalatia pentru reducerea temperaturii dintr-o incapere este unul foarte simplu, iar cea mai buna comparatie este cea cu frigiderul, cele doua functionand in mod similar. Aparatele folosesc freonul pentru a raci aerul interior, profitand de o simpla lege a fizicii: atunci cand lichidul se transforma in gaz, absoarbe caldura.

Diferite functii

In functie de pretul de achizitie, instalare si mentinere, aceste aparate sunt disponibile pe piata la tarife diferite. Un aer_conditionat_1aer conditionat ieftin are implementate functiile de baza, in timp ce consumatorii preocupati mai mult de confort sunt nevoiti sa pregateasca o suma mai mare de bani. De regula, aparatele destinate locuintelor sunt alcatuite din doua unitati, cea interna si cea externa, in timp ce pentru cladirile de birouri sau spatiile comerciale exista alte sisteme mult mai puternice, mai avansate si mai eficiente, care pot face fata cerintelor.

Evolutia tehnologica poate fi usor de observat si in acest domeniu, astfel ca modelele disponibile pe piata astazi se remarca prin clasa energetica, implicand un consum mult mai scazut de energie, ceea ce duce la facturi mai mici in fiecare luna. Functia de incalzire, sleep mode, temporizator, mai putin zgomot, puterea de racire, acestea sunt functiile importante de care ar trebui sa tina cont toti clientii.