Alegerea unei jucării pentru bebe poate fi destul de dificilă pentru unele persoane, mai ales având în vedere multitudinea de variante care există. Pentru a nu pierde prea mult timp și pentru a găsi rapid o idee potrivită, îți vom recomanda în cele ce urmează câteva tipuri de jucării de la Câte-n Lună și-n Stele care au un real succes în cazul celor mici.

  • Centre de activități – acestea sunt jucării complexe, din lemn sau alte materiale, ce pot avea tot felul de inserții care ajută la dezvoltarea diverselor abilități, dar îl și ajută pe cel mic să se relaxeze. Unele modele au chiar și sunete și/sau lumini și sunt foarte atractive pentru bebeluși.
  • Jucării din lemn – sunt obiecte potrivite pentru bebeluși, deoarece sunt confecționate din materiale naturale, sunt durabile, ajută la dezvoltarea creativității și a motricității fine, și dacă sunt confecționate cu simț de răspundere sunt sigure pentru cei mici.
  • Jucării pentru dentiție – reprezintă acele jucării care îi ajută pe bebeluși să se calmeze atunci când sunt în perioada de erupție dentară, deoarece sunt introduse în gură și folosite pentru a masa gingiile. Pot fi în diverse forme care mai de care mai interesante și sunt confecționate din materiale sigure.
  • Jucării muzicale – acestea pot ține ocupați micuții pentru mult timp, deoarece ei vor fi foarte atrași de zgomotele emise. Ideal ar fi ca bebelușii să poată să manevreze jucaria cât mai ușor pentru a-ți alege sunetele preferate.
  • Jucării senzoriale – sunt unele dintre cele mai apreciate jucării, deoarece sunt create în așa fel încât să stimuleze și să dezvolte simțurile bebelușilor. În funcție de cum sunt realizate, pot ajuta la perceperea unor senzații tactile, vizuale sau auditive. Totodată, ajută la dezvoltarea abilităților de percepție și cunoaștere, a coordonării oculare sau a motricității.
  • Jucării din pluș – sunt extrem de diverse, iar cei mici se pot atașa rapid de ele. Pot avea o mulțime de forme și culori și sunt sigure pentru bebeluși, deoarece aceștia nu se pot răni cu ele. Trebuie însă să fie bine realizate, din materiale de calitate, așa cum sunt produsele de la Câte-n Lună și-n Stele.
  • Jucării pentru baie – dacă vrei să faci băița copilului tău mai atractivă, aceste tipuri de jucării pot fi o bună alegere. Ele sunt realizate în așa fel încât să fie cât mai interesante și bebelușului să-i placă să petreacă timp în apa.
  • Jucării pentru cărucior – acestea se agață de copertina căruciorului, de cadru sau de bara din față și îl vor ține pe cel mic ocupat atunci când este la plimbare sau când merge cu părinții în anumite locații.
  • Doudouri – sunt jucării de care cei mici se atașează din primele zile de la naștere, sunt confecționate din materiale sigure, sunt moi și plăcute la atingere și au dimensiuni și forme ce le fac să fie ușor de manevrat.