Multi percep curatenia drept o convoarda. De multe ori, curatenia joaca bine acest rol. Insa, gandeste-te ca fara ea, locuinta ta ar deveni un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor si un dusman pentru sanatatea ta.

Stergi pragul, dai cu aspiratorul, acestea sunt activitatile de amploare. De multe ori, tocmai obiectele mici, care salasluiesc in casa ta pot avea un mare impact asupra sanatatii tale.

Sa incepem lista. Care sunt obiectele de care trebuie sa scapi acum?

  1. Buretele cu care speli vasele

Poate cel mai periculos obiect din locuinta ta. Celebrul cotidian “ The Wall Street Journal” a prezentat faptul ca un burete de bucatarie poate fi de “200.000 ori mai murder decat un capac de WC.”

Ce ironie, nu-i asa? Un obiect care aduce curatenie in bucataria ta, in timp se transforma intr-o sursa veritabila de murdarie.

Cand trebuie aruncat – In functie de numarul de vase pe care il speli si de gradul de murdarie, buretele de bucatarie ar trebui schimbat la 1 saptamana si la cel mult 2 saptamani.

  1. Caserolele de plastic

Sunt momente in care nu ai nici timp si nici dispozitia necesara pentru a gati. Ce faci in aceasta situatie? Fie te opresti in drumul spre casa sa cumperi ceva de mancare, fie comanzi ceva. Nu-i asa ca pastrezi acele caserole mici din plastic in dulap? Pot dovedi utile pentru o alta ocazie.

Daca refolosesti aceste caserole mereu pentru a incalzi ceva la cuptorul cu microunde, exista sanse ca unele chimicale din plastic “sa asezone” mancarea ta,

Cand trebuie aruncat – arunca caserolele decolorate sau deformate.

  1. Produsele de cosmetica

Fardurile de ochi expirate sunt un adevarat pericol pentru sanatatea ochilor. Inteleg cat de mult ti-a placut aceasta nuanta de fard si ce succes ai avut in acel moment. Insa, daca a expirat este timpul sa ii dai drumul (adica sa il arunci).

Rimelul trebuie schimbat o data la 3 luni, rujurile pot rezista 1 an,  fardul de obraz pana la 2 ani.

Cand trebuie aruncat – in functie de produsul de cosmetica, perioada variaza intre 2 luni si 2 ani.

  1. Filtrele de aer conditionat

Aerul conditionat ne usureaza viata. Insa, si el are nevoie de ingrijirea noastra. Filtrele de aer neschimbate la timp pot afecta atat buna functionare a aparatului, cat si sanatatea noastra.

Cand trebuie aruncat – la interval de 1-2 luni. Daca ai un animal de companie, atunci trebuie schimbat mai des fata de intervalul mentionat.

      5. Medicamentele expirate

Nu cred ca trebuie sa spunem mai multe aici. Odata ce un medicament prescris a expirat, arunca-l fara sa te uiti inapoi. Asta daca sanatatea este cel mai pret lucru pentru tine…

 

Am facut turul casei si am depistat obiectele mici (ignorate de multe ori) ce ne afecteaza sanatatea. De azi, nu se mai pot ascunde! Locuinta ta va fi mai bine protejata, iar sanatatea ta in siguranta.