Bicicletele electrice au început să fie tot mai populare în ultima vreme, iar producătorii se întrec în a realiza modele care mai de care mai interesante, mai compacte, cu o autonomie mai mare.

Un astfel de vehicul este dotat cu un motor electric, care ajută la o deplasare mai simplă și rapidă, dar și cu un acumulator care îl alimentează. Prin urmare, acumulatorul se conectează la motor care în cele din urmă începe să funcționeze. Există biciclete care au buton care permite accelerarea, caz în care tu nu trebuie să depui nici un efort, dar și variante care pot lucra cu asistență la pedalare din partea ta, ceea ce va ajuta la o autonomie mai bună.

Când trebuie să decizi dacă vrei o bicicletă clasică sau una electrică, trebuie să analizezi foarte bine avantajele și dezavantajele acestui tip de vehicul.

Cele mai importante avantaje sunt următoarele:

  • poți să parcurgi distanțe mari fără a obosi – acestea depind de capacitatea bateriei pe care o are dispozitivul;
  • viteza de rulare este una decentă, ce va permite o deplasare destul de rapidă, fără a mai sta la cozi în trafic – poate depăși 55 km/h;
  • costurile alimentării bicicletei cu energie electrică nu sunt foarte mari, în cazul în care te gândești la costuri;
  • poți primi în timp real informații legate de viteză, mod de rulare, nivelul bateriei etc.

În ceea ce privește dezavantajele, acestea sunt foarte importante pentru a te hotărî dacă vrei sau nu să faci o astfel de achiziție:

  • dacă parcurgi zilnic distanțe mari și bateria nu este foarte puternică, va trebui ca în fiecare zi să încarci acumulatorul, ceea ce pentru mulți poate fi inconfortabil;
  • având în vedere prezența motorului și a acumulatorului, greutatea unei astfel de biciclete este una mai mare față de cum se întâmplă la modelele clasice;
  • prețul de achiziție pentru astfel de biciclete poate fi foarte ridicat, dacă vrei un model cu adevărat performant;
  • trebuie să ții cont cu strictețe de greutatea maximă suportată, pentru a rula în siguranță și pentru a nu deteriora anumite componente.

Dacă și tu ai nevoie de o astfel de bicicletă, poți alege un model compact, ușor de transportat, cu funcții utile și autonomie decentă. Dacă vrei o sugestie, îți recomandăm biciclete electrice iSEN. Aceste pot fi achiziționate de la DualStore, magazin online cu produse de calitate, la prețuri corecte. Intră pe site și alege modelul potrivit pentru tine, în funcție de greutatea și înălțimea pe care o ai, dar și de funcțiile disponibile, autonomie și viteză.