Primul impuls pe care l-am avut a fost acela de a apela la tratamente ajutătoare, naturale, care nu au efecte secundare. La început, am folosit metodele sofisticate de stopare a căderii părului:

  • șampoane și tratamente scumpe,
  • loțiuni regeneratoare,
  • măști revigorante,
  • suplimente de fier.

 

Mai târziu, le-am îmbinat cu leacuri băbești tradiționale:

  • ulei de ricin,
  • ardei iute și ceapă,
  • mască cu usturoi, care nu mirosea deloc atrăgător.

Pe lângă faptul că aveam o moștenire generică și în familia mea toți bărbații s-au confruntat cu această cădere a părului, mai aveam încă o problemă. Din cauza faptului că părul mi se rărise, pierdeam bani!

Cum? Foarte simplu! De profesie sunt manechin, realizez sedințe foto pentru diferite marci de produse și branduri celebre, particip la prezentări de modă și filmez reclame publicitare.

Pe scurt, trăiesc din imagine, iar pentru asta trebuie să arăt impecabil. Fără păr însă, succesul meu pălea de la o zi la alta. În zadar îl aranjam și încercam să acopăr semnele chelirii timpurii tot mai vizibile, părul meu continua să cadă!

Vârful nemulțumirilor mele a fost atins la un casting, unde, un coleg cotat mai slab ca mine, a reușit să obțină un contract bun. Ani la rând, contractul respectiv fusese al meu pentru că imaginea mea se potrivea brandului însă, din câte se vedea, nici nu împlinisem 40 de ani și trecuse vremea mea.

Mai mult de atât, la o prezentare de modă, creatorul de modă pentru care defilam mi-a solicitat să port șapcă și mi-a alcătuit ținutele astfel încât capul meu să fie acoperit.

 

Atunci am înțeles că am o problemă reală și că numărul tot mai mic al contractelor semnate, avea legătură cu părul și look-ul meu. Am spus Stop! și am început să caut informații despre implantul și transplantul de păr.

 

Cum am ales serviciile Spitalului Esteworld

 

Primul lucru care țin minte că m-a impresionat a fost numărul celor care au apelat deja la această procedură. Vă vine să credeți sau nu, anual, peste 80.000 de bărbați apelează, pe întreg globul, la transplantul de păr.

În al doilea rând, m-a impresionat cât de dezvoltat este acest segment al medicinei estetice și felul în care s-au adaptat medicii la nevoile clienților.

Am aflat despre Spitalul Esteworld, din Turcia, care are nu mai puțin de 4 unități medicale cu secții de transplant și implant de păr. După o lungă cercetare și o sedință de consiliere medicală gratuită oferită la reprezentanța spitalului Esteworld în România, am decis să apelez la serviciile lor.

 

Ce inseamnă implant de păr prin metoda FUE

 

Mi-a fost întocmit un dosar, care ulterior a fost trimis în Turcia, spre a fi analizat de către specialiști. Răspunsul a venit rapid, eram apt pentru implant de păr prin metoda FUE, mai exact Extracția de Unități Foliculare ( Follicular Unit Extraction – FUE ).

Aceasta este o metodă nouă prin care unitațile foliculare individuale sunt extrase printr-o procedură de micro-punctură dintr-o zonă cu păr des, zona cefei și, ulterior, implantate într-o zonă în care există păr puțin sau chelie.

 

Cât costă implantul de păr

 

Am vrut să aflu și detalii financiare, așa că am spus – bine, bine, implant de păr, dar la ce preț? Iar prețul m-a mulțumit pentru că variază între 1.750 de euro și 2.000 de euro, iar rezultatul îți este garantat 100%.

Reconstituirea părului prin metoda FUE le garantează pacienților rezultate permanente, cu aspect natural, motiv pentru care am considerat că prețul pentru o reconstrucție de păr este cel corect.

 

Ce servicii sunt acoperite din prețul implantului de păr

 

În aceste costuri a intrat implantul propriu zis prin metoda FUE, servicii medicale de înaltă calitate, internarea, analizele și consultanța pre și post operatorie și cazarea în hotelul spitalului. Am combinat deplasarea în Turcia cu o vizită la Istanbul și astfel am descoperit, în perioada tratamentului, cât de avantajos este turismul medical.

Astăzi, părul s-a regenerat și crește în mod natural, nu mai am probleme cu căderea lui și pot merge cu capul descoperit pentru că tot scalpul este acoperit de păr des, puternic și sănătos.