Creșterea porumbeilor este un hobby extraordinar care presupune o atenție deosebită la detalii și timp suficient cât să te poți ocupa cum se cuvine de fiecare pasăre în parte. Dar în ce constă mai exact această pasiune? Această activitate nu se rezumă doar la hrănire și la admirarea frumuseții aparte a acestor păsări. Fiecare pasiune are și partea sa practică și poate fi dusă la un cu totul alt nivel.

Dacă vă întrebați care este acea parte mai dinamică și solicitantă a creșterii porumbeilor, răspunsul constă în cuvântul ”participarea la curse”. Nimic nu se compară cu o cursă de porumbei unde iau parte la lansare sute de porumbei. Aceste activități au fost create tocmai din dorința de a pune în valoare simțul dezvoltat al orientării pe care nu multe păsări îl au.

Participarea la cursele speciale pentru porumbei

Competițiile au fost din totdeauna un motiv în plus pentru a ne strădui să fim tot mai buni în ceea ce facem, iar asta se aplică și creșterii porumbeilor. Pentru că suntem mândri de progresul și de abilitățile păsărilor, participarea la astfel de curse este esențială și oferă un cu totul alt  statut activității noastre. Nu se mai rezumă totul la o simplă pasiune, ci la un mediu dinamic și competitiv.

Atunci când porumbeii înscriși la cursă ajung în cele din urmă acasă, după un traseu lung și anevoios, ai parte de adevărata satisfacție a creșterii de porumbei. Eforturile și timpul petrecut în cadrul crescătoriei sunt tot mai vizibile și îți alimentează dorința de a continua. Chiar și dacă voiajorii tăi nu se încadrează printre primii, faptul că a făcut față unei curse, îți dă sentimentul succesului.

Cum să îți pregătești echipa?

Fie că îți alegi porumbeii de viteză sau de fond, aceștia trebuie să fie cât se poate de sănătoși și de protejați împotriva factorilor externi de natură bacteriologică. Pentru a asigura întoarcerea lor acasă este esențial să îi pregătești din timp prin administrarea suplimentelor necesare și prin realizarea de antrenamente specifice. Magazinele online cu produse pentru porumbei sunt cel mai important detaliu pe care trebuie să îl ai în vedere, deoarece un furnizor de produse de calitate îți poate garanta succesul.

Este dificil să concurezi cu cei care își permit să achiziționeze tot felul de suplimente de top fără să își pună vreodată problema de buget, dar acest fapt nu trebuie să reprezinte un motiv de descurajare. ColumboVet este unul dintre cele mai eficiente magazine online cu produse pentru porumbei pe care te poți baza. Calitatea produselor sale este garantată de mărcile de top pe care le propune la prețuri care te vor face să le achiziționezi fără să mai stai pe gânduri.