Implanturile dentare sunt o practică utilizată pe scară largă de stomatologi, deoarece fac posibilă înlocuirea unui dinte natural lipsă cu unul artificial. Un implant este format dintr-o parte metalică în formă de șurub pentru a recrea rădăcina dințelui, iar partea vizibilă, numită coroană, este realizată din ceramică. Acest tratament vi se poate părea dureros, dar nu vă faceți griji, este o practică foarte comună și se face cu mare ușurință datorită diverselor tehnici anestezice. 

Astfel, dacă sunteți dornici să aflați mai multe despre ceea ce înseamnă implant, dar și despre preț pentru un dinte implant, în acest articol chiar de asta ne vom ocupa.

1. IMPLANTURILE SUNT DURABILE

Datorită numeroaselor progrese și cercetări din domeniul stomatologiei, rata de succes a implanturilor este foarte mare. De la an la an, tratamentul a fost perfecționat pentru a oferi clienților rezultate de durată și cât mai eficiente. Durata de viață a unui implant variază de la persoană la persoană, dar puteți avea maximă încredere în faptul că este foarte posibil ca acestea să rămână pe intacte toată viața. Cu toate acestea, pentru a maximiza durata de viață a unui implant, este esențial să-l mențineți în mod corespunzător:

  • Periați implantul și restul dinților cu o periuță de dinți cu peri moi sau o periuță de dinți electrică;
  • Periați implantul și restul dinților de cel puțin trei ori pe zi și folosiți ata dentară;
  • Utilizați o pastă de dinți non-abrazivă care conține ingrediente antibacteriene.

Optează zilnic pentru aceste obiceiuri sănătoase pentru a-ți menține implantul cât mai mult timp și pentru a preveni eventualele infecții.

2. SE PREZINTĂ LA FEL CA DINȚII NATURALI

Principalul avantaj al implanturilor dentare este că vă permit să recreați într-un mod foarte asemănător aspectul unei rădăcini dentare naturale. Acest lucru dă șansa dintelui artificial să aibă o ancoră solidă independentă de dinții adiacenți. Din punct de vedere estetic, implanturile arată exact la fel ca dinții tăi naturali. Așa că, ai putea zâmbi fără nicio jenă oricând!

3. UȘUREAZĂ MESTECATUL ALIMENTELOR

În urma unei scăderi a masei dentare, este posibil să aveți dificultăți la mestecat anumite alimente. Datorită implanturilor dentare, nu numai că îți vei recâștiga dinții, ci și capacitatea de a mânca mai bine. Mulți oameni suferă de probleme de mestecat din cauza unei proteze instabile. Implanturile pot corecta sau evita această situație.

4. PREVINE PIERDEREA OSOASĂ

Când pierdeți unul sau mai mulți dinți, osul maxilarului se poate retrage treptat și poate cauza probleme dinților sănătoși. Cu un implant dentar, osul rămâne stimulat și astfel se evită degradarea. Prin urmare, veți păstra maxilarul, dar și dinți, cât mai sănătoși!

Pentru a fi la curent cu mai multe detalii despre tot ceea ce înseamnă preț pentru dinte implant și alte tehnici specifice, vă recomandăm să accesați pagina noastră – www.drkurbe.com.