Crama Budureasca este unul dintre simbolurile viticulturii romanesti fiind situata in localitatea Dealu Mare, pe fostele asezaminte ale IAS Tohani.

Crama Budureasca produce vinuri romanesti de o calitate superioara pe piata, numarandu-se printre cele mai modern crame din Romania.

Vinurile din Crama Budureasca sunt din soiuri nobile cu o prezentare unica datorita atentiei dedicate fiecarui detaliu.Prestigiul vinurilor este sustinut de numeroasele premii atat la nivel national, cat si international.

Cultivate si crescute pe un sol propice, soiurile de struguri se transforma in vinuri alese si aromate, de culori deosebite si gusturi desarvasite.Soiurile de struguri cultivati pentru obtinerea de vinuri rosii sunt: Feteasca Neagra, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Shiraz.Pentru vinurile able sunt produsi struguri din soiurile : Muscat Ottonel, Tamaioasa Romaneasca, Chadornnay, Feteasca Alba, Pinot Gris, Riesling.

Crama este un icon al industriei romanesti ca infatisare, dar mai ales o unealta de neinlocuit in mana celor care fac vinul, iar aici avem oameni care vor in fiecare an sa reuseasca ceva in plus fata de cel precedent.

Vizită la Cramă Budureasca

Turistii care doresc sa imbine vechiul cu noul pot petrece la Crama Budureasca. Este situata in inima podgoriei Dealul Mare, unde se face vin de pe vremea dacilor.Inaugurata in primavera anului 2013, crama are o suprafata de 5300 mp fiind una dintre cele mai mari crame din Dealu Mare.Constructia si tehnologia de cea mai buna calitate utilizata, o fac una dintre cele mai modern crame din Romania, cu o capacitate de productie si stocare de 2,5 mil litri de vin.

Game de vinuri

Budureasca

Vinuri care respecta traditiile de vinifcatie ce prezinta arome fructate si puternice adecvate pentru consumul zilnic si ocazii speciale.

Horeca

Vinuri create special pentru cei care doresc sa bea un vin de colectie, vinificat exclusiv pentru specialisti in editii limitate.

Origini

Brand premium;doar strugurii cei mai buni sunt folositi pentru aceste vinuri prezentand caracteristici unice, foarte apreciate de orice cunoscator de vinuri.

Conform unui studio realizat de Budureasca cele mai importante trenduri din piata vinului, identificate si confirmate de catre institutii, organizatii si publicatii avizate in domeniu, urmaresc trei directii principale:

  • Culoarea si gustul – care tin de gustul consumatorului;
  • Identitatea – care vizeaza tipurile de produse cu evolutie dinamica, in crestere, de la nisa la scara larga;
  • Ambalajul – care tine de optiunea producatorului, orientat catre eficientizarea costurilor, dar si catre satisfacerea consumatorului.

Urmarind nivelul calitatii vinurilor, la Crama Budureasca trendul este crescator si se observa un interes spre diversificarea palierelor, imbunatatirea design-ului etichetelor.