Viteza accelerata cu care apar si se dezvolta lucrurile in zilele noastre a facut ca originalitatea sa fie tot mai greu de atins, iar in ceea ce priveste vestimentatia, aproape imposibil. Brodara s-a creat pornind de la dorinta de a oferi persoanelor si brandurilor oportunitatea de a-si putea crea si personaliza imaginea vizuala dupa bunul plac, transformand piesele banalele vestimentare pe care toata lumea le are, intr-un articol unic, realizat intocmai dupa preferintele si exigentele proprii, devenind astfel imposibil de replicat.

Brodara – locul unde trendul si originalitatea se intalnesc

Aparent nu poti fi in trend si original in acelasi timp. Ei bine, Brodara si-a dorit sa demonstreze contrariul, aducand in actualitate si dezvoltand tot mai mult un arta de a broda. In ultimul timp, cererile pentru aceasta tehnica de a ornamenta textilele au devenit tot mai multe, factor ce a dus la implementarea broderiei bazate pe tehnologie, numita digitizata sau computerizata, unde coaserea nu se mai realizeaza manual, ci un software este responsabil de fiecare pas al procesului. Desi originea broderiei este veche de sute de ani, in prezent este o tehnica la care tot mai multe branduri apeleaza pentru a-si contura o identitate vizuala unica, cu scop de factor diferentiator fata de concurenta. Trendul este dat de faptul ca tot mai multa lume apeleaza la brodarea articolelor din dorinta de a avea articole deosebite cu un aer autentic, elengat, rafinat. In acelasi timp, desi este o practica utilizata din ce in ce mai des, originalitatea se pastreaza pe pozitii in momentul in care se apeleaza la broderii personalizate. Clientului i se pune la dispozitie posibilitatea de a-si gandi si realiza in prealabil grafica broderiei. Poate stabili fiecare detaliu la milimetru, de la forma, marime, culoare la pozitionare, indiferent de cat de mare este numarul de bucati solicitate. Acest lucru face ca modelul realizat sa fie unic prin prisma faptului ca a fost confectionat strict pentru un anumit client, oricare altul neputand apela la aceleasi caracteristici distincte specifice celui care le concepe.

Ce este broderia si ce presupune?

Dincolo de orice alt aspect, broderia reprezenta o arta, de a manui acul si ata in asa fel incat dintr-o simpla bucata de material sa rezulte un articol deosebil, care impresioneaza vizual printr-o armonie de culori, texturi si modele. Ca o bijuterie pentru material, broderia este un ornament menit sa infrumuseteze si sa valorifice orice tesatura. Cusatura in relief, de diferite modele si dimensiuni, poate fi realizata atat manual, cat si computerizat, putand rezulta chiar si variante tridimensionale. Aceasta practica transforma fiecare articol intr-o piesa originala, personalizata, care atribuie valoare estetica, dar si intrinseca prin efortul care a fost depus in realizarea ei, atat produsului in sine, cat si posesorului sau.